2 adet kabak
1 adet orta boy soğan
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
su, tuz.
1 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
su, tuz.
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta
Soğan küp küp doğranıp tereyağında hafif pembeleştirilir. Kabaklar da doğranıp soğanlarla birlikte biraz sotelenir. Tavuk suyu ve biraz su eklenip kabaklar ezilecek kadar yumuşayana dek pişirilir. Bu sırada bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılır. Kabaklar yumuşayınca blenderdan geçirilir yada iyice ezilir. Yoğurdun kesilmemesi için terbiyesi önce biraz ılık suyla ılıtılır sonra kabakların içine katılır. istenilen kıvama göre suyu ayarlanıp bir taşım kaynatılıp servis yapılır. Normalde kabak sevmem ama bu çorba gerçekten çok lezzetli. Özellikle kabak yemeyen çocuklar için de çok besleyici. Herkese tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder