3 Kasım 2016 Perşembe

Frenk Üzümlü Panna Cotta



 Malzemeler:







  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket tart jölesi
Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1,5 çay bardağı su
  • Çay kaşığının ucuyla kırmızı jel gıda boyası

 Hazırlanışı:


  1. Süt ve kremayı bir tencerede karıştırdım.
  2. Kaynama noktasına kadar ısıttım.
  3. Bir kapta şeker, vanilya ve tart jölesini karıştırdım, kaynayan süte ekledim.
  4. Bir kaç dakika pişirip suyla çalkaladığım kaselere döktüm.
  5. Oda sıcaklığına gelene kadar soğutup buzdolabına kaldırdım.
  6. Sos malzemelerini pişirdim ve soğuyan tatlıları kırmızı sosla ve frenk üzümüyle süsledim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: