27 Kasım 2016 Pazar

Hanım bileği tarifi



Hanım bileği tarifi malzemeler:

  • 10 avuç un
  • 10 yemek kaşığı erimiş margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 avuç nişasta, un (açmak için)
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
Şurubu için
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı un
  • 2-3 damla limon suyu şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.

Hanım bileği tarifi hazırlanışı:

  • Derin bir karıştırma kabının içinde önce margarin, yumurta ve yoğurdu sonra da kalan diğer malzemeleri tüm malzeme iyice yoğurup, 1 saat kadar dinlendirin.
  • 10 adet beze yapın.
  • Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açın.
  • Üstüne ceviz serpilerek açılan hamurun 1/3’ü katlanıp, diğer kısmında 1/3’ü üstüne katlayın.
  • Yufka ortaya doğru buruşturup, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırın.
  • Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça iyice kızmış ayçiçek yağında kızartın ve servis tabağına alın.
  • Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökün.

Hiç yorum yok: