Hanım bileği tarifi malzemeler:
- 10 avuç un
- 10 yemek kaşığı erimiş margarin
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ su bardağı ılık su
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 avuç nişasta, un (açmak için)
- Kızartmak için ayçiçek yağı
Şurubu için
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı un
- 2-3 damla limon suyu şekerle su iyice kaynatılarak üstüne limon suyu katılarak ılımaya bırakılır.
Hanım bileği tarifi hazırlanışı:
- Derin bir karıştırma kabının içinde önce margarin, yumurta ve yoğurdu sonra da kalan diğer malzemeleri tüm malzeme iyice yoğurup, 1 saat kadar dinlendirin.
- 10 adet beze yapın.
- Hamurlar un ve nişasta karışımı ile ince açın.
- Üstüne ceviz serpilerek açılan hamurun 1/3’ü katlanıp, diğer kısmında 1/3’ü üstüne katlayın.
- Yufka ortaya doğru buruşturup, uzunlamasına fiyonk 5 cm boyunda parmakla sıkıştırın.
- Bu sıkıştırılan yerlerden kesilerek her bir parça iyice kızmış ayçiçek yağında kızartın ve servis tabağına alın.
- Soğuyunca üstüne ılık şerbet dökün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder