27 Kasım 2016 Pazar

TAS KEBABI








Malzemeler
1 kg. Kuşbaşı et
1 adet soğan
4 adet patates
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Karabiber, tuz 
 

Tarif
Etleri, kısık ateşte suyunu çekene kadar bir tencerede pişirin. Etler suyunu çekip yumuşayınca 1 çay bardağı kadar ayçiçek yağı ekleyin. Etin üzerine soğan, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Soğanlar da iyice kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Kızarttığınız patatesleri de etin üzerine ekleyin ve 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyunu biraz çekene kadar kaynattıktan sonra dinlenmeye bırakın, 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: