Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı süt
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- ½ paket yaş maya
- ½ su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 4 adet haşlanmış patates
- 100 gram kaşar peyniri
- 100 gram beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
Ev yapımı kolay sahur poğaçası tarifi hazırlanışı:
- Geniş bir karıştırma kabına normal unu ve tam buğday ununu alın.
- Unun içine tuz atın ve ortasını havuz gibi açıp yaş mayayı koyun.
- Mayanın üzerine zeytinyağı ve sütü döküp yumurta kırın.
- Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını da karışıma ilave edin.
- ½ bardak ılık suyu ekledikten sonra sıvılarla mayayı eritin.
- Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenardaki unu da alarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Başka bir kaba poğaçanın iç harcını hazırlamak için patatesleri rendeleyin.
- Kaşar peynir ve beyaz peyniri de patateslerin üzerine ekleyin.
- Tuzunu attıktan sonra iç harcı iyice yoğurun.
- Poğaça hamurunu bezelere ayırın ve bu bezeleri yuvarlayın.
- Bezelerin ortalarına hazırladığınız harcı koyun ve tekrar yuvarlayın.
- Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurtası sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder