26 Kasım 2016 Cumartesi

Elmalı Mini Tartlar




Elmalı mini tartlar tarifi malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
İç harcı için:
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 12 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı fındık
  • 6 adet orta boy elma

Elmalı mini tartlar tarifi hazırlanışı:

  • 150 gram tereyağını eritin.
  • Yumurta akını derin bir kabına alın, suyu ekleyip çatal ile hafif çırpın.
  • Erimiş tereyağını ve toz şekeri ekleyin.
  • Un ile istediğiniz kıvama gelene dek hamuru yoğurun.
  • Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırın.
  • İç harcı için elmaları rendeleyip şeker ile pişirin.
  • Suyunu çekmesine yakın dövülmüş fındığı ve tarçını ekleyin.
  • Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Buzdolabından beklettiğiniz hamuru çıkarın.
  • Merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
  • Büyük bir kalıp ile açmış olduğunuz hamurdan yuvarlaklar kesin.
  • Muffin kalıplarına döşeyin.
  • Hazırladığınız elmalı harcı içlerine paylaştırın.
  • Kalan hamurdan şeritler keserek üzerini süsleyin.
  • Yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
  • Pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.

Hiç yorum yok: