Elmalı mini tartlar tarifi malzemeler:
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı su
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
İç harcı için:
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 12 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı fındık
- 6 adet orta boy elma
Elmalı mini tartlar tarifi hazırlanışı:
- 150 gram tereyağını eritin.
- Yumurta akını derin bir kabına alın, suyu ekleyip çatal ile hafif çırpın.
- Erimiş tereyağını ve toz şekeri ekleyin.
- Un ile istediğiniz kıvama gelene dek hamuru yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırın.
- İç harcı için elmaları rendeleyip şeker ile pişirin.
- Suyunu çekmesine yakın dövülmüş fındığı ve tarçını ekleyin.
- Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Buzdolabından beklettiğiniz hamuru çıkarın.
- Merdane yardımıyla ince bir şekilde açın.
- Büyük bir kalıp ile açmış olduğunuz hamurdan yuvarlaklar kesin.
- Muffin kalıplarına döşeyin.
- Hazırladığınız elmalı harcı içlerine paylaştırın.
- Kalan hamurdan şeritler keserek üzerini süsleyin.
- Yumurta sarısını üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
- Pudra şekeri serpip servise sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder