29 Kasım 2016 Salı

Limonlu Ekşi Kek





Malzeme Listesi
2 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1/3 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
4 adet büyük boy yumurta
1 çay kaşığı vanilin
1/2 su bardağı süt
120 gr krema
2 yemek kaşığı taze limon suyu
...
Üzerindeki Krema İçin;
...
390 gr pudra şekeri
1/3 su bardağı taze limon suyu
Hazırlanışı
Adım 1

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Kullanacağınız fırın tepsisini yağlayıp unlayarak bir kenara koyun.

Adım 2

Un karışımı: Bir kasede un, mısır nişantası, kabartma tozları ve tuzu 20 saniye kadar karıştırığ kenara ayırın.

Adım 3

Yağ karışımı: Başka temiz bir kasede, bir el mikseri ile şeker ve limon kabuğu rendesini 30 saniye boyunca, kokusu iyice çıkana ve sarımsı bir renk alana kadar çırpın. Tereyağını da ekleyip kabarana ve rengi solana kadar orta hızda karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin ve vanilya özünü ekleyin.

Adım 4

Ekşi karışım: Farklı küçük bir kasede ekşi süt, ekşi krema ve 2 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın.

Adım 5

Un karışımının 1/3'ünü yağ karışımına ekleyin ve homojenize olana kadar düşük hızda çırpın ve daha sonra ekşi karışımın yarısını ekleyip iyice karışana kadar çırpın. Bu adımları tüm karışımlar bitene kadar tekrar edin. En başta hazırladığınız tepsiye karışımı dökün.

Adım 6

22-25 dakika kadar pişirin. Piştiğini anlamak için bir kürdanı kekin ortasına batırıp çıkarın; eğer kürdanda hiç kek parçası kalmamışsa fırından alın. Soğumaya bırakın.

Adım 7

ÜSTÜNDEKİ KREMA VE SÜSLEMELER: Bir kasede pudra şekeri ve limon suyunu iyice karıştırın. Karışımı tamamen soğumuş olan kekin üzerine dökün. 20 dakika kadar soğumaya bırakın. Meyveler ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Püf Noktası
Ekşi kremayı 1-2 gün önceden hazırlamalısınız. Kek tarifinde kullanacağınız ekşi süte ek olarak daha az miktarda bir ekşi süt hazırlayıp, ekşi krema karışımında bunu kullanın.

Hiç yorum yok: