26 Kasım 2016 Cumartesi

Marmelatlı Ponçik






Marmelatlı ponçik tarifi malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr. tereyağı
  • ½ su bardağı ılık süt
  • ½ kavanoz erik marmelatı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • ½ çay bardağı pudra şekeri

Marmelatlı ponçik tarifi hazırlanışı:

  • Unu eleyerek yoğurma kabına alın ve üzerine tuzu döküp harmanlayın.
  • Kuru maya ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Süt, yumurta sarıları ve bütün yumurtayı da ekleyerek hamuru ara ara 5 dakika yoğurun.
  • Yumuşamış tereyağı ve limon rendesini ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurma işleminden sonra üzerine nemli bir bez örterek hamuru yaklaşık 50 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya bölüp büyükçe 2 beze yapın.
  • Tezgahı unlayarak bezelerden birini koyun ve yuvarlak şekilde açın.
  • Açtığınız hamuru uzunlamasına 8 eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz parçaların geniş tarafına erik marmelatı koyarak geniş kısmından dar kısmına kadar sarın.
  • Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
  • Hazırladığınız ponçikleri 10 dakika öncesinden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra bir kenara alarak ılımasını bekleyin.
  • Ilıyan ponçiklerin üzerine pudra şekeri serperek servise sunun.

Hiç yorum yok: