Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- ½ paket yaş maya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı mahlep
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Su
- Tuz
Üzeri için:
- 2 çorba kaşığı pekmez
- Susam
- Su
Çay dostu mini simitler tarifi hazırlanışı:
- Geniş bir karıştırma kabına unu koyun.
- Tuz ve şeker koyup ortasını havuz gibi açın.
- Yaş mayayı ortaya alın.
- Mayanın üzerine süt ve zeytinyağını dökün.
- Yumurtayı bu karışıma kırın ve oda sıcaklığında erimiş tereyağını da ekleyin.
- Karışıma biraz ılık su dökün.
- Mayayı elinizle eritin.
- Öncelikle ortadaki sıvıları karıştırın, sonra kenardan un alıp malzemeleri yoğurmaya başlayın.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın ve yuvarlayın.
- Yuvarladığınız bu bezelere ince ve uzun bir çubuk şekli verin.
- Bu çubukların ikiye katlayın, burgu burgu yaptıktan sonra iki uçlarını birleştirin.
- Geniş bir kaba pekmezli suyu, diğer kaba susamı dökün.
- Simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 20 dakika mayalanmaları için bekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder