Padişah Lokumu
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker
- 1,5 kahve fincanı nişasta
- 1 fincan un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin ya da tereyağı
- 1 paket krem şanti
Krem şanti için;
Üzeri için;
- Hindistan cevizi veya Antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Bir tencereye 1 litre süt, un, şeker, nişasta ve kakaoyu alarak karıştırıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatmadan tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz ve yağ eriyince ocağın altını kapatıyoruz.
- Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplıyoruz.
- Hazırladığımız muhallebiyi dikkatlice tepsinin üzerine ince bir tabaka oluşturacak şekilde gezdiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebimiz soğurken biz ayrı bir kaba 1 su bardağı sütümüzü ve krem şantimizi alıyoruz.
- İyi bir kıvam alana kadar yaklaşık 3 dakika mikserle çırpıyoruz.
- Muhallebi iyice soğuduğunda krem şanti ile üzerini tamamen kapatıyoruz.
- Krem şantinin erimemesi için muhallebinin iyice soğumuş olması gerekmektedir. (Bu ayrıntıyı sakın ihmal etmeyin onca emeğiniz boşuna gidebilir)
- Ardından eşit sekiz parça halinde dilimliyoruz.
- Dilimlerimizi bir kenarından kaldırarak dikkatlice sarıyoruz ve servis ediyoruz.
- Bu tatlıyı hiç sarmadan da karelere bölüp, her iki kareyi birleştirerek de ikram edebilirsiniz.
- İki parçanın arasına muz veya başka meyvelerden koyabilirsiniz tercih tamamen size kalmış.
- Bu tatlıdaki en önemli püf noktalarından birisi de muhallebinin çok kalın serilmemesidir.
- Muhallebiyi ince sererseniz, sarmanız daha kolay olur.
- Bir de yaptıktan sonra aklıma geldi tepsinin altına yağlı kağıt sererseniz tatlıyı rulo yapmanız daha kolay oluyor.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder