YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
26 Kasım 2016 Cumartesi
Paskalya Çöreği
Malzemeler
Hamuru için:
3 yemek kaşığı (100 gr) tereyağı 2 adet yumurta 1 bardak pudra şekeri 1 tatlı kaşığı mahlep 1 su bardağı (200 ml) süt 1 paket maya 3-5 adet dövülmüş damla sakızı 4,5 su bardağı (550 gr) un
Üzeri için:
1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı kıyılmış fındık
Tarif
Hamurumuz için gerekli olan malzemeleri iyice yoğurup yumuşak bir hamur yapıyoruz ve büyüklüğü iki katına çıkana kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra 9 eşit parçaya ayırarak 20cm uzunluğunda silindirler yapıyoruz. Silindir şekline getirdiğimiz hamurlarımızdan 3 erli gruplar halinde örgü yapıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık parçalarını serpiyoruz. Daha önceden ısıtılmış fırında 200 derecede nar gibi olana dek pişirip 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Püf Noktası:
Hamurumuz şekerli ve yumurtalı bir hamur olduğu için dinlenme süresi biraz daha uzun olabilir. Hamurumuzu dinlendirdikten sonra dilersek kuru üzüm ilavesiyle lezzetini zenginleştirebiliriz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder