YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
26 Kasım 2016 Cumartesi
Bezelye Çorbası
Malzemeler
300 gr ayıklanmış bezelye
3 taze soğanın beyaz kısımları
1 soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Tarif
Bezelyeleri yıkayın. Taze soğanı ve kuru soğanı ince ince kıyın. Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanları kavurun. Tuz ve karabiberi de ilave ederek karıştırın. Tavuk suyunu üzerine ekleyin ve kaynamaya başlayınca bezelyeleri de katıp tencerenin kapağını kapatın. Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Bezelyenin 4 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını suyuyla birlikte blenderla ezerek püre haline getirin, dilerseniz su veya süt ile sulandırabilirsiniz. Ayırdığınız bezelyelerle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder