8 Kasım 2016 Salı

Sultan Lokumu Tarifi

 Malzemeler:







  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 büyük paket hindistan cevizi

 Hazırlanışı:


  1. Tencereye, sütü, unu, şekeri alıp orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
  2. Ocaktan almaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle köpük köpük oluncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.
  3. Fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin muhallebiyi tepsiye hindistan cevizinin üzerine yayın.
  4. Kaşığın tersiyle eşit oranda yayın. (Kaşığı ara ara ıslatın ) krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımıyla çırparak hazırlayın.
  5. Muhallebinin üzerine yayın bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.
  6. Bu süre kısa olursa lokumları sarması da o kadar zor olur.
  7. Ertesi gün tepsiyi dolaptan çıkarın lokumları hangi boyda saracaksanız o boyda kesin ve sarın.
  8. Servis tabağına alın dilerseniz büyük dilerseniz benim gibi küçük küçük sarıp üzerine fındık batırın
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: