Sultan Lokumu Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 büyük paket hindistan cevizi
Hazırlanışı:
- Tencereye, sütü, unu, şekeri alıp orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Ocaktan almaya yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip mikserle köpük köpük oluncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın.
- Fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin muhallebiyi tepsiye hindistan cevizinin üzerine yayın.
- Kaşığın tersiyle eşit oranda yayın. (Kaşığı ara ara ıslatın ) krem şantiyi bir bardak sütle mikser yardımıyla çırparak hazırlayın.
- Muhallebinin üzerine yayın bu şekilde buzdolabında 1 gece bekletin.
- Bu süre kısa olursa lokumları sarması da o kadar zor olur.
- Ertesi gün tepsiyi dolaptan çıkarın lokumları hangi boyda saracaksanız o boyda kesin ve sarın.
- Servis tabağına alın dilerseniz büyük dilerseniz benim gibi küçük küçük sarıp üzerine fındık batırın
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder