27 Aralık 2016 Salı

Ayva Helvası


Malzemeler
  • 1 kg ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limonun suyu
Hazırlanışı
Öncelikle ayvaları yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayıp kabuklarıyla beraber iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tencereye parçaları yerleştirip üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ekleyerek orta ısılı ateşte haşlanmaya bırakın.
Ayvalar iyice yumuşadığında altını söndürüp süzdürün. Bir mutfak robotuna koyduktan sonra püre haline getirin. Sonra bir tencereye bir su bardağı dolusu ayva püresine karşılık bir su bardağı toz şekeri koyun. Üzerine bir limon suyunu da sıkıp çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Helvanın olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla çizgi çekin. Bu çizgi tekrar birleşmiyorsa olmuş demektir. Altını söndürüp bir tepsiye bir parmak kalınlığında dökün. En az 5-6 saat buzdolabında soğutun. İyice katılaşıp sertleştiğinde, kare şeklinde kesip servise sunun. 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: