27 Aralık 2016 Salı

PATATESLİ KIR PİDESİ




MALZEMELER:
Hamuru İçin:
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı yaşmaya
  • 1 tane yumurta akı
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Alırı kadar ılık su
İç Malzemesi İçin:
  • 2 tane haşlanmış patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı  salça
  • 2,3 çorba kaşığı  sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Diğer Malzemeler:
  • 50 gram kaşar peyniri
  • 1 tane yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Pideleri yapmak için önce iç harcını yapıp soğumaya bırakalım.Bunun için soğanı doğrayıp tavada sıvıyağ ekleyip öldürelim.Soğan kavrulunca içine salçayı ekleyip 5,10 saniye daha kavuralım.İçine ezilmiş patates,tuz ve baharat koyup karıştırıp altını kapatalım.Soğuması için bir kenarda bekletelim.
İç harcı soğurken başka bir tarafta hamuru yoğuralım.Hamur yoğurma kabına biraz ılık su,maya,şeker,tuz ve yumurta akı koyup unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp unlayarak merdaneyle oval şekilde açalım. İçine harcı yayıp kenarlarından katlayıp pide şekli verelim.Tepsiye dizelim.
Bütün pideler bitince pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp ortasına biraz kaşar peyniri rendesi koyup ısıtılmış 200'Cde pişirelim.Sıcak servis yapalım.

Hiç yorum yok: