25 Aralık 2016 Pazar

Balkabaklı, Sütlü Üç Renkli İrmik Pastası,




MALZEMER
1 lt süt
12 yemek kaşığı İrmik
12 yemek kaşığı şeker
1 paket  vanilya
1 adet portakalın  ince rendelenmiş  kabuğu
2 çorba kaşığı  silme kakao
1 su bardağı  ( veya 5 orta boy  parça) haşlanıp  püre yapılmış balkabağı
 YAPILIŞI
Süt, irmik, portakal kabuğu rendesi  ve 10 kaşık  toz şekeri  uygun bir tencereye konularak  orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirilir. Kaynadıgında kıvamı katılaşınca ocaktan alınır ve vanilya ilave edilerek  karıştırılır.
Karışımın üçte biri bir kaseye dökülür. İçine kakao  eklenerek  karıştırılır ve hafifçe ıslatılmış kare bir borcama dökülür.
Geri kalan sade karışım da kakaolu karışımın üzerine dökülür.
En son balkabağı püresi kalan 2 kaşık  şeker ile karıştıılarak  en üst  katına  dökülür.
Tatlı oda sıcaklığına gelene kadar  bekletilir. Daha sonra buzdolabında iyice  soğutulduktan sonra kesilerek servis yapılır.
Afiyet Osun.

Hiç yorum yok: