YAZILARIM,BLOG,BLOGGER,YEMEK,HAMUR İŞLERİ,TATLILAR SAĞLIK, CİLT BAKIM,ANNEÇOCUK,YAŞAM,ŞİFALI TAŞLAR,ŞİFALI BİTKİLER
25 Aralık 2016 Pazar
PORTAKALLI KEK
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzerine konulacak portakalın rendelenmiş dış kabuğu
Üzeri için
1 portakal ince ince dilimlenecek
Hazırlanışı
1-Öncelikle kalıp yağlanır ve bir kenarda bekletilir. Ben çember kalıp kullandım.
2-Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır ve üzerine sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır.
3-Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve un konulur.
4-Karıştırılan kek hamuru yuvarlak çember kalıba dökülür ve üzerine yuvarlak dilimlen portakallar yerleştirilip 180-200 derece arasında pişirilir.
5-Kürdan testi ile pişip pişmediği kontrol edilir,
servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder