25 Aralık 2016 Pazar

PORTAKALLI KEK


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
üzerine konulacak portakalın rendelenmiş dış kabuğu
Üzeri için
1 portakal ince ince dilimlenecek

Hazırlanışı
1-Öncelikle kalıp yağlanır ve bir kenarda bekletilir. Ben çember kalıp kullandım.
2-Yumurta ve şeker beyazlayıncaya kadar çırpılır ve üzerine sıvı malzemeler ilave edilip karıştırılır.
3-Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve un konulur. 
4-Karıştırılan kek hamuru yuvarlak çember kalıba dökülür ve üzerine yuvarlak dilimlen portakallar yerleştirilip 180-200 derece arasında pişirilir.

5-Kürdan testi ile pişip pişmediği kontrol edilir,
servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: