Malzemeler
- 600 gramkuşbaşı tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş renkli tane karabiber
- 1/2 çay kaşığıtuz
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığıun
- 2 yemek kaşığıtereyağı
- 2 su bardağısoğuk süt
- 100 gramrendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıkarabiber
Püf Noktası
Beşamel sos hazırlarken unun köpürüp, kavrulmasına ve kokusunun çıkmasına dikkat edin. Soğuk süt kullanın.
Pişirme Önerisi
Arzuya göre tarife haşlanmış garnitür (bezelye, patates, havuç) ekleyebilir, porsiyonluk kaplarda haşlanmış tavuk eti ile de fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder