24 Aralık 2016 Cumartesi

Muhallebili Milföy Tatlısı


Malzemeleri
  • 10 Adet Milföy
  • 3 Su bardağı süt(250 ml bardak kulandım)
  • 2 Dolu yemek kaşığı mısır  nişastası
  • 2 Dolu yemek kaşığı un
  • 1 Yumurta sarısı
  • 1 Buçuk çay bardağı şeker
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı
  • Öncelikle muhallebisi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak, orta ateşte koyulaşana ve kaynamaya başlayana kadar karıştırın.
  • Muhallebisi kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Bu sırada milföyleri hazırlayın.
  • Milföyleri çözülüp yumuşaması için dondurucudan çıkarın .
  • Yumuşayan milföyleri önce ortadan ikiye kesin. Sonra iki parçayı da yine ortalarından kesin ve 4 parça hamur elde edin.
  • Tüm milföylere aynı işlemi uygulayın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye milföy hamurlarını sıralayın ve önceden 180 derece ısıttığınız fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Pişen milföyler fırından çıkartın ve ılımaya bırakın.
  • Milföyleriniz eğer çok kabardıysa ,bir milföyü ortasından kesip arasına krema sürün.Eğer  milföyler fazla kabarmadıysa iki milföyü birleştirip arasına krema sürün.Benimkiler fazla kabarmadığı için bir milföyün üzeri krema sürdüm ve diğer milföyü üzerine kapattım ama az önce yazdığım gibi çok kabardıysa tek milföyü ortasından bıçakla kesip arasına krema sürebilirsiniz.
  • Bir parça milföyün üzerine 1 dolu tatlı kaşığı ya da isteğe göre daha fazla miktarda muhallebi koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın.
  • Tüm milföylere bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Dilerseniz üzerine fıstık serpin ve servis edin.

Hiç yorum yok: