9 Aralık 2016 Cuma

Bonibonlu Yaş Pasta


MALZEMELER;
Pandispanya icin:
4 Yumurta
1 Su bardagi seker
1 Su bardagi aycicek yagi
1 Su bardagi süt
2,5 Su bardagi un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya sekeri
2 Corba kasigi pasta kakaosu
Kremasi icin:
1 Paket 200gr  ( Labne peyniri )
2 Paket 400gr  (yemek kremasi)
3 Paket  (krema sertlestirici)
1 Vanilya sekeri
200 gr Cikolata

SÜSLEME MALZEMELERİ;
Bonibon 
Pasta şekeri
Pasta hamuru
YAPILIŞI;

Şeker ve yumurtaları derin bir kaba koyun ve çırpın, ardından pandispanya için olan diğer malzemeleri de koyup güzelce karıştırın ve yağlamış olduğunuz yuvarlak kek kalıba dökün. Daha önceden ısıtılmış 180°ce fırında batıracağınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Pandispanyanız pişerken ayrı derin bir kabin içine krema için olan malzemeleri (çikolata hariç) koyup katılaşana kadar çırpın, hazır olan kremayı buzdolabına koyun bu arada çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritin
Erittiğiniz çikolata biraz soğuyunca, kremanın içine döküp karıştırın.
Pandispanya soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin, ilk katin üzerine kremanın yarısını döküp yayın, üzerine diğer kati koyun ve geri kalan kremayı döküp pastanın her tarafına eşit bir şekilde güzelce yayın.
Pastanızın üzerine bonibonları  istediğiniz şekilde dizin, daha sonra pasta hamuru ve pasta  süsü ile yaptığınız süsleri,pastanın etrafına yapıştırın, süsler kremadan dolayı pastaya yapışacaktır.

Hazır olan pastanızı servise kadar buzdolabında bekletin.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: