Malzemeleri:
* 4 çay bardağı un
* 3 yumurta
* 2 çay bardağı toz şeker
* 1 paket. vanilya
* 3 yemek kaşığı su
* 1 paket. kabartma tozu
* 3 yumurta
* 2 çay bardağı toz şeker
* 1 paket. vanilya
* 3 yemek kaşığı su
* 1 paket. kabartma tozu
Islatmak İçin:
* 6 yemek kaşığı süt
Üzerine:
* Çilek
Krema Malzemeleri:
* 2 poşet kremşanti ,süt
Yapılışı:
Pasta keki hazırlamak için yumurtalar ile toz şeker çırpalım. Sonra su, vanilya, kabartma tozu, unu tek tek karışıma dökelim ve karışım hazır olana kadar çırpalım. Bu karışımı yağlanmış yuvarlak bir borcama dökelim ve önceden ısıtılmış fınında 160 derecede keki pişirelim. Daha sonra krem şanti ile sütü çırpalım ve kremayı hazırlayalım. Keki fırından alıp ikiye keselim.İki parçayı da eşit şekilde süt ile ıslatalım . Alt katı servis tepsisinin içine koyup kremanın bir kısmını üzerine döküp sürelim. Kremanın üzerine çilek dilimleri dizip diğer parça keki koyup, kalan kremayı pastamızın üstüne ve yanlarına sürelim. Sonra çilek dilimleri ile pastayı istediğimiz şekilde süsleyip buz dolabına kaldıralım.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder