23 Aralık 2016 Cuma

ÇITIR ÇITIR MANTI TARİFİ



Çıtır mantı çok pratik ve kolay bir yemektir. Tüm ikramlarınız da ana yemek yada aperatif olarak yapabilirsiniz.

Malzemeler 
3 adet yufka 
Bir çay bardağı sıvı yağ 
300 gram kıyma 
1 orta boy soğan 
Tuz Karabiber


Hazırlanışı;

Soğanı ince ince rendeleyin. İçine tuz, karabiber ve kıymayı katıp karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın.Bir yufkayı tezgaha yayın. Yufkanın her yerine sıvı yağ sürüp ikiye katlayın. Kat yerine iç malzemeden yerleştirin.Uç kısımdan başlayarak yufkayı rulo haline getirin.Ruloyu 1,5 parmak kalınlığında parçalara ayrılacak şekilde kesin.Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.Parçaları 200 derece ısıya ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin. Çok kısa sürede piştiği için fırını sürekli kontrol edin.
Pişen yufkaları servis tabağına alıp üzerilerine sarımsakları yoğurt dökün. Eritilmiş tereyağı ile karıştırdığınız kırmızı biber gezdirip servis yapın.


Afiyet Olsun.














Hiç yorum yok: