Malzemeler:
7-8 kişilik
2 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı süt
1 Toz maya
2 Yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
2 Yemek kaşığı toz şeker
2 Tatlı kaşığı tuz
Yeterince un
İçi için
- 4 çorba kaşığı un
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı;
Mayayı sıcağa yakın süt ve şekerle bir kabın içine koyun. 10 dakika beklesin,diğer sıvı malzemelerini ardından katı malzemelerini ekleyin, hamuru yumuşak yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kabarana kadar dinlendirin.
Bu arada ketenin iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Unu ekleyerek un hafifçe sararıp kumlu bir görünüm alana dek sürekli karıştırarak kavurup ateşten alalım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkanın üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim. Unlu harçtan serperek yufkayı rulo yapıp saralım. (Diğer bezelere de ayrı ayrı bu işlemleri yapalım.) Hamur rulosunu kendi etrafında çevirerek yuvarlak bir şekil verelim. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizerek ikinci kez mayalanması için 1/2 saat daha oda sıcaklığında bekletelim. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Mayayı sıcağa yakın süt ve şekerle bir kabın içine koyun. 10 dakika beklesin,diğer sıvı malzemelerini ardından katı malzemelerini ekleyin, hamuru yumuşak yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru kabarana kadar dinlendirin.
Bu arada ketenin iç harcını hazırlayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Unu ekleyerek un hafifçe sararıp kumlu bir görünüm alana dek sürekli karıştırarak kavurup ateşten alalım. Mayalanan hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkanın üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim. Unlu harçtan serperek yufkayı rulo yapıp saralım. (Diğer bezelere de ayrı ayrı bu işlemleri yapalım.) Hamur rulosunu kendi etrafında çevirerek yuvarlak bir şekil verelim. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizerek ikinci kez mayalanması için 1/2 saat daha oda sıcaklığında bekletelim. Hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder