Malzemeler
- MALZEMELER;
- 150 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2.5 su bardağına yakın un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
YAPILIŞI;
- Oda ısısında yumuşamış yağı 1.5 bardak unla beraber iyice karıştırın. Zeytinyağını, yumurtayı, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu, vanilya, kalan yarım bardak unu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Son olarak damla çikolatayı da ekleyip yoğurun.
- Hamurdan dondurma kaşığıyla alıp şekiller verin. Plastik dondurma kaşıklarıyla aynı şekli veremezsiniz. Sap kısmı yaylı kaşıklardan olması lazım.
- Yağlanmamış tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyeleri dizin. Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bırakın ki, üzerinde bu şekiller oluşabilsin.
- 200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri sürüp, ısı ayarını 170’e düşürün. Hamur kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140 a düşürün. Pembeleşmeden fırından alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder