Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 300 gram kadar balkabağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- Aldığı kadar un
- 1 Tatlı kaşığı kakao
Sade krem şanti
Süt
YAPILIŞI;
1-Püre için önce; 300 gram balkabağı 1-2 yemek kaşığı suyla beraber kısık ateşte yumuşayana kadar haşlanır.
2-El blendırından geçirilir veya çatalla ezilir. Soğuması için bir kenara alınır...
3-Yumurta ve toz şeker köpürene kadar iyice çırpılır.
4-1 su bardağı balkabağı püresi ve sıvı yağ eklenir. Köpüğü söndürmeden hafifçe karıştırılır.
5 Vanilya, kabartma tozu ve un beraber elenir.
7- Sıvı karışıma azar azar ilave edilir. Un hafif hafif karıştırılır.
8-Kek hamuru ikiye bölünür,yarısına kakao,yarısına tarçın eklenir.
8-Kek kalıbı yağlanır, unlanır. Kek karışımı kalıba kat,kat dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirilir. Pişirim yaparken kademeli olarak ısı azaltmak gerekir.
9-Hazırlanan krema soğuyan keke sürülür.
10-Dinlendirilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder