29 Aralık 2016 Perşembe

BAL KABAKLI MUS KEK


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 300 gram kadar balkabağı 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • Aldığı kadar un 
  • 1 Tatlı kaşığı kakao
Üzeri İçin;
Sade krem şanti
Süt
YAPILIŞI;

1-Püre için önce;  300 gram balkabağı 1-2 yemek kaşığı suyla beraber kısık ateşte yumuşayana kadar haşlanır. 
2-El blendırından geçirilir veya çatalla ezilir. Soğuması için bir kenara alınır... 
3-Yumurta ve toz şeker köpürene kadar iyice çırpılır. 
4-1 su bardağı balkabağı püresi ve sıvı yağ eklenir. Köpüğü söndürmeden hafifçe karıştırılır.
5 Vanilya, kabartma tozu ve un beraber elenir.
7- Sıvı karışıma azar azar ilave edilir. Un  hafif hafif karıştırılır.
 8-Kek hamuru ikiye bölünür,yarısına kakao,yarısına tarçın  eklenir.
8-Kek kalıbı yağlanır, unlanır. Kek karışımı kalıba kat,kat dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirilir. Pişirim yaparken kademeli olarak ısı azaltmak gerekir. 
9-Hazırlanan krema soğuyan keke sürülür.
10-Dinlendirilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: