Malzemeler
- 2 Çay bardağı organik tam buğday unu
- 1/2 Çay bardağı organik irmik
- 2 Çay bardağı organik yulaf unu veya pirinç unu (Ben yulaf unu kullandım)
- 4 Yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağ
- 1 Yemek kaşığı yoğurt ve hamura kıvam vermek için 2-3 kaşık yoğurt suyu
- Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun
- Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
- Daha sonra hamuru 1-2 cm kalınlığında incelterek istediğiniz bir kalıpla kesip tepsiye dizin. Ya da kalıp kullanmadan ufak parçalar koparıp elinizde incelterek yağlı kağıt serdiğiniz fırın
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri pembeleşip kızarınca pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder