9 Aralık 2016 Cuma

EV YAPIMI BEBE BİSKÜVİSİ





Malzemeler
  • 2 Çay bardağı organik tam buğday unu
  • 1/2 Çay bardağı organik irmik
  • 2 Çay bardağı organik yulaf unu veya pirinç unu (Ben yulaf unu kullandım)
  • 4 Yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı yoğurt ve hamura kıvam vermek için 2-3 kaşık yoğurt suyu
Hazırlanışı
  • Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun
  • Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Daha sonra hamuru 1-2 cm kalınlığında incelterek istediğiniz bir kalıpla kesip tepsiye dizin. Ya da kalıp kullanmadan ufak parçalar koparıp elinizde incelterek yağlı kağıt serdiğiniz fırın 
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri pembeleşip kızarınca pişmiş demektir.

Hiç yorum yok: