Malzemeler
2 bağ pazı
2 demet taze soğan
2 demet dereotu
2 demet maydanoz
2 bağ ısırganotu
1 su bardağı sıcak su
Bir tutam tuz
3 yumurta
Yarım su bardağı un
2 bağ pazı
2 demet taze soğan
2 demet dereotu
2 demet maydanoz
2 bağ ısırganotu
1 su bardağı sıcak su
Bir tutam tuz
3 yumurta
Yarım su bardağı un
Üzeri için;
Süzme yoğurt
Zeriş üzümü (isteğe bağlı)
Zeriş üzümü (isteğe bağlı)
Ceviz
HAZIRLANIŞI
Bütün yeşilliklerimizi yıkayalım, doğrayalım. Geniş bir tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine 1 su bardağı sıcak su, ve tuz ekleyip haşlayın, süzün.
Un ve yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve haşladığınız ve süzdüğünüz yeşilliklerinize karıştırın. Yapışmayan bir tavada kısık ateşte pişirin. Arada bir çevirip diğer tarafının kızarmasını sağlayın. Sunum tabağına aldığınız yemeğinizi süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Arzuya göre zeriş üzümü ile süsleyebilirsiniz.
Bütün yeşilliklerimizi yıkayalım, doğrayalım. Geniş bir tencereye aldığımız yeşilliklerin üzerine 1 su bardağı sıcak su, ve tuz ekleyip haşlayın, süzün.
Un ve yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve haşladığınız ve süzdüğünüz yeşilliklerinize karıştırın. Yapışmayan bir tavada kısık ateşte pişirin. Arada bir çevirip diğer tarafının kızarmasını sağlayın. Sunum tabağına aldığınız yemeğinizi süzme yoğurt ile servis edebilirsiniz. Arzuya göre zeriş üzümü ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder