11 Aralık 2016 Pazar

Kahvaltılık Krep




Malzemeler   
6 adet yumurta   
2 su bardağından biraz az un     
2.5 su bardağı süt   
1 tatlı kaşığı tuz   
Pişirmek için  sıvı yağ

  Yapılışı

Kahvaltılık krep hazırlamak un ve sütü hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur yapın. 
Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı kadar  sıvı yağ koyup kızdırın.
Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz.
Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır. Kahvaltılık krep tarifimi deneyecek herkese afiyet olsun. (Bu ölçüde 12-15 arası krep çıkmaktadır)

Hiç yorum yok: