Isırgan Çayının Faydaları
- Bayanların adet dönemlerinde görülen kasık kramplarına iyi geliyor ve adetin çok gelmesini önlüyor
- İçerisinde bol miktarda K vitamini bulunduğu için Kanın pıhtılaşmasını önlüyor
- Vücutta görülen iltihap sorununu çözümlüyor
- Kanda birikmiş toksinlerin atılmasında fayda sağlıyor
- Haz
msızlık sorunu yaşayan kişilerin günlük bir fincan ısırgan çayı içmeleri tavsiye ediliyor - Şişkinliği gideriyor ve gaz sıkıntısına iyi geliyor
- 14 gün boyunca ısırgan çayı içilmesi halinde göğüslere dolgunluk katıyor ve toparlıyor
- Demir vitamininden yoksun kişilerin mutlaka her gün iki bardak ısırgan çayı içmeleri öneriliyor
- Kasları kuvvetlendiriyor ve kişilerin dinç kalmasını sağlıyor
- Kalsiyum eksikliğinde ek ürün olarak kullanılması tavsiye ediliyor
- Diyabet sorunu olan kişilerin şeker ilavesiz ısırgan çayı içmeleri tavsiye ediliyor
- Isırgan çayının buharı sinüzit sorununa iyi geliyor
- Migrenden kaynaklanan baş ağrılarının giderilmesi için hem çayı hem de buharı tavsiye ediliyor
- Demir , bakır ve fosfor bakımından da oldukça zengindir
- A, B, C, E ve bol D miktarda bulunduğu için hastalıklardan korunmak için her gün içilmesi tavsiye ediliyor.Isırgan Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?Isırgan otu çayı hazırlamak için onlarca farklı tarif bulabilirsiniz ancak bunlar arasında en kolayı bir bardak çay için 1 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otunu kaynamış suya atarak 10 dakika demlenmesini beklemektir. Demlenmesi bitkinin içinde bulunan ve sağlığa faydalı bileşenler suya geçmesini ve cildi tahriş eden kimyasalların etkinliğini kaybetmesini sağlar. O yüzden en az 10 dakika demleyin. Eğer çayı iyice demlenmeden içerseniz mideniz biraz ağrıyabilir ve içerken boğazınızda kaşıntı hissedebilirsiniz.
Isırgan Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?
Isırgan otu çayı hazırlamak için onlarca farklı tarif bulabilirsiniz ancak bunlar arasında en kolayı bir bardak çay için 1 çay kaşığı kurutulmuş ısırgan otunu kaynamış suya atarak 10 dakika demlenmesini beklemektir. Demlenmesi bitkinin içinde bulunan ve sağlığa faydalı bileşenler suya geçmesini ve cildi tahriş eden kimyasalların etkinliğini kaybetmesini sağlar. O yüzden en az 10 dakika demleyin. Eğer çayı iyice demlenmeden içerseniz mideniz biraz ağrıyabilir ve içerken boğazınızda kaşıntı hissedebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder