- Yarım çorba kaşığı margarin
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 50 gram margarin
- Yarım litre süt
- 1 çay bardağı un
- 1 kahve fincanı toz şeker
- Pasta jölesi
- Kullanmak istediğiniz meyveler ( kiraz, kivi ve çilek gibi )
İlk olarak 1 paket burçak bisküvi rondo ya da robot yardımı ile un haline getirilir. Un haline getiriline burçak bisküvi derin bir kabın içine konulur ve derin kabın içerisine yarım çorba kaşığı margarin ile birlikte yarım çay bardağı süt ve kakao eklenerek güzel bir şekilde yoğurulur. Yoğurulan malzemeler ile bisküvi hamuru elde edilir. Güzel bir şekilde yoğurularak elde edilen bisküvi hamuru borcam ya da tart kalıbın içerisine yayvan şekilde konulur. Bisküvi hamuru soğuması için buzluğa konulur. Bisküvili pasta soğuması için buzluğa konulduktan sonra bisküvili pastanın kreması yapılmaya başlanır. Bunun için ilk olarak orta boy tencerenin içerisine 50 gram margarin konulur ve kısık ateşte eritilir.
Margarin eridikten sonra orta boy tencerenin içerisine 1 çay bardağı un konulur ve topak topak olmadan güzel bir şekilde karıştırılır. Un ve eriyen margarin güzel bir şekilde kavrulunca yarım litre süt ile birlikte 1 kahve fincanı toz şekerde orta boy tencerenin içine eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra mikser yardımı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır ve karıştırılan malzemelerden muhallebi kıvamı elde edilmeye çalışılır. Muhallebi kıvamına gelen karışımın altını kapatarak bir müddet soğuması için bir kenara koyuyoruz. Bu şekilde pasta için krema hazırlanmış oluyor. En son işlem olarak hazır pasta jölesi kullanılacağı için paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlanıyor ve pasta için kullanılacak olan meyveler güzel bir şekilde dilimlenerek bir kenarda bekletiliyor. Buzlukta bekletilen bisküvi hamurunu buzluktan çıkarıyoruz. Bisküvi hamurunun üzerine soğuması için bir kenarda beklettiğimiz pasta kremasını güzel bir şekilde döküyoruz. Pasta kremasını da döktükten sonra pasta için dilimlenen meyveleri de güzel bir şekilde diziyoruz ve en son olarak da hazırladığımız jöleyi de üzerine döküyoruz meyveleri güzel bir şekilde kaplıyoruz. En son olarak pastanın üzerinde ki jölenin donması için buzdolabında bir müddet bekletiyoruz ve daha sonra da servis etmek için dilimliyoruz.
Afiyet Olsun..
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder