29 Aralık 2016 Perşembe

KAR KURABİYESİ



MALZEMELER;

1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
3 Su bardağı un
1 su bardağı tereyağı 
1 su bardağı pudra  şekeri veya toz şeker 
1 büyük yumurta 
1 çay kaşığı vanilya 

YAPILIŞI;


  1. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu çırpın.
  2. İyice karıştırdıktan sonra şeker, yumurta ve tereyağını ilave edin, sonra vanilya ekleyin. 
  3. Hamuru toplayın ve güzel ve pürüzsüz olana kadar elle yoğurun. Streçle sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın, yaklaşık 20-30 dakika bekletin. 
  4.  Tezgahta yumuşayana kadar biraz bekletin. Sonra merdaneyle açın,yuvarlak bir kalıpla kesin.
  5. 160  derecede10-15 dakika pişirin.Normalde  pembeleşmesine izin vermeden çıkarın.
  6. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: