MALZEMELER;
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
3 Su bardağı un
1 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI;
- Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu çırpın.
- İyice karıştırdıktan sonra şeker, yumurta ve tereyağını ilave edin, sonra vanilya ekleyin.
- Hamuru toplayın ve güzel ve pürüzsüz olana kadar elle yoğurun. Streçle sarın ve buzdolabında soğumaya bırakın, yaklaşık 20-30 dakika bekletin.
- Tezgahta yumuşayana kadar biraz bekletin. Sonra merdaneyle açın,yuvarlak bir kalıpla kesin.
- 160 derecede10-15 dakika pişirin.Normalde pembeleşmesine izin vermeden çıkarın.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder