Şeftali Reçeli
Malzemeler
- 1 kg şeftali
- 750 gr toz şeker
- Yarım limonun suyu (limon tuzu da olabilir)
- Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortalarındaki koyu renkli kısmı çıkarın. İstediğiniz büyüklükte doğrayın.
- Toz şekeri şeftalilerin üstüne dökün. 4-5 saat, oda sıcaklığında bekletin.
- Kaynatmaya başlamadan önce şeftalinin iyice suyunu bırakmasını bekleyin.
- Şeftalileri tencereye aktarın. Arada karıştırarak kaynayana kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte pişirin.
- Şeftaliler kaynarken oluşan köpükleri arada kaşıkla alın. Reçelin kıvamlı hale gelmesini bekleyin.
- Yarım limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın. (Damak zevkinize göre limon suyunun miktarını arttırabilirsiniz.)
- Reçel ılındıktan sonra kavanoza doldurun.
- Şeftali reçel hazır. Kararma olmaması için kavanozun ağzını reçel soğuduktan sonra kapatın.
- Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder