29 Aralık 2016 Perşembe

Şeftali Reçeli






Malzemeler

  • 1 kg şeftali
  • 750 gr toz şeker
  • Yarım limonun suyu (limon tuzu da olabilir)
  • Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortalarındaki koyu renkli kısmı çıkarın. İstediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Toz şekeri şeftalilerin üstüne dökün. 4-5 saat, oda sıcaklığında bekletin.
  • Kaynatmaya başlamadan önce şeftalinin iyice suyunu bırakmasını bekleyin.
  • Şeftalileri tencereye aktarın. Arada karıştırarak kaynayana kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte pişirin.
  • Şeftaliler kaynarken oluşan köpükleri arada kaşıkla alın. Reçelin kıvamlı hale gelmesini bekleyin.
  • Yarım limon suyunu ekleyin. İyice karıştırın. (Damak zevkinize göre limon suyunun miktarını arttırabilirsiniz.)
  • Reçel ılındıktan sonra kavanoza doldurun.
  • Şeftali reçel hazır. Kararma olmaması için kavanozun ağzını reçel soğuduktan sonra kapatın. 
  • Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: