.
MALZEMELER
.4 adet kivi
. 1 Su bardağı toz şeker
.2 Su bardağı un
.1 Paket vanilya
.1 Paket kabartma tozu
.1 Fincan sıvı yağ
.2 Adet yumurta
.1 Su bardağı süt
KREMASI İÇİN
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket toz krem şanti
ÜZERİ İÇİN;
YAPILIŞI
Keki için un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın.
Yumurta ve toz şekeri çırpma teli ile karıştırın. İçerisine bir su bardağı süt,bir su bardağı toz şeker, rendelenmiş 2 adet kiviyi ve diğer malzemeleri ilave ederek bütün hepsini iyice çırpın.
Karıştırdığınız pasta keki harcını pasta kalıbına alarak önceden ısıtılmış olan fırında pişirin.
Pasta keki pişerken kreması ve pastanın ara katları için malzemeleri hazırlıyoruz.
Kivileri yıkayarak kabuklarını soyun ince ince dilimleyin.
Kreması için ;
Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın. Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın. Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın. Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın. Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
Pişen pasta kekini yatay şekilde kesin, sütle ıslatın
Pastanın arasına kremayı sürün.
Pastanın üzerini kapatarak kalan krema ile pastanın kenarlarını düzgünce yayarak sürün. Pastanın üzerini kivi meyveleri ile süsleyin.
.Pasta tarifi 15 kişiliktir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder