Çilekli cheesecake için malzemeler:
– 3 adet yumurta
– 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
– 300 gr. labne peyniri
– 1 su bardağı süzme yoğurt
– 1 tepeleme yemek kaşığı un
– Bir paket vanilya
– 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
– 300 gr. labne peyniri
– 1 su bardağı süzme yoğurt
– 1 tepeleme yemek kaşığı un
– Bir paket vanilya
– 1.5 paket kepekli bisküvi
– 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
– 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için:
– Bir su bardağı çilek püresi
– 2 yemek kaşığı şeker
– 1 silme yemek kaşığı nişasta
– 2 yemek kaşığı şeker
– 1 silme yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Bisküvileri robottan toz haline gelecek şekilde geçirin.
Ardından tereyağını eritin ve toz haline getirdiğiniz bisküvilere yavaş yavaş ilave ederek harmanlayın.
Kelepçeli kalıbın kenarlarını folyo ile sarın ve dibine yağlı kağıt yerleştirin.
Tereyağlı bisküvi karışımını kalıbın dibine sıkıca bastırarak taban haline getirin.
Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Ardından diğer dolgu malzemelerini de ekleyip tekrar karışana kadar çırpın.
Karışımı bisküvili taban üzerine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 160 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirin.
Cheesecake pişince fırını kapatıp kapağını hafif aralayın. Fırın ılık hale gelinceye kadar cheesecake içinde bekletin.
Çıkardığınızda ortası pelte gibi sallanıyor olmalı. Daha sonra buzdolabında kesmeye hazır hale gelene kadar bekletin.
Çilek püresi, şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırarak pişirin. Cheesecake üzerine dökün. Üstünü çilek dilimleri ile süsleyin, 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NOT; (26 cm’lik kelepçeli kalıp için)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder