1 su bardağı sıvı yağ
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1paket kabartma tozuYarım su bardağı madensuyu
İÇİNE:
200 gram ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker
İstenirse köpük helva,veya reçel veya marmelat
HAZIRLANIŞI:

Bu arada kurabiyenin harcını hazırlayalım.
Bir kaba iri dövülmüş cevizi,şekeri,tarçını ekleyip karıştıralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp,yuvarlayalım.Hamurların içini işaret parmağı ile mümkün olduğunca derin bir şekilde oyalım.Hamurların boşluğuna cevizli harcı koyup ağız kısmını büzdürerek kapatalım.Hamurların bir tarafını kerebiç kalıbına bastırarak şekillendirelim.Kalıbın uç kısmına hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım.Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim.Önceden 190 derece de ısıtılmış fırında kurabiyeleri,üzeri açık renk olana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra köpük helvası veya marmelat ile beraber servis yapalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder