8 Aralık 2016 Perşembe

KÖMBE KURABİYE


    KULLANILACAK MALZEMELER:(7-8 Kişilik)
1 su bardağı sıvı yağ
4-4,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1paket kabartma tozu
Yarım su bardağı madensuyu

    İÇİNE:
200 gram ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker
İstenirse köpük helva,veya reçel veya marmelat

     HAZIRLANIŞI:
     Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağı,maden suyunu,pudra şekerini ekleyip çırpalım.Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğuralım.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika kadar dinlendirelim.
Bu arada kurabiyenin harcını hazırlayalım.
Bir kaba iri dövülmüş cevizi,şekeri,tarçını ekleyip karıştıralım.
Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp,yuvarlayalım.
Hamurların içini işaret parmağı ile mümkün olduğunca derin bir şekilde oyalım.Hamurların boşluğuna cevizli harcı koyup ağız kısmını büzdürerek kapatalım.Hamurların bir tarafını kerebiç kalıbına bastırarak şekillendirelim.Kalıbın uç kısmına hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım.Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim.Önceden 190 derece de ısıtılmış fırında kurabiyeleri,üzeri açık renk olana kadar pişirelim.Fırından çıkardıktan sonra köpük helvası veya marmelat ile beraber servis yapalım.


 AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: