8 Aralık 2016 Perşembe

BEZE BİSKÜVİSİ

MALZEME:

1 bardak pudra şekeri,3 yumurta akı, yarım çay kaşığı toz vanilya,üzerine 2 çorba kaşığı (silme) pudra şekeri 

HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye yumurta aklarını ve bir tutamcıkta tuz koyun.Ve telle devamlı çarpmak suretiyle 13-15 dakika çarpıp kar haline getirin.Sonra vanilyayı ve azar azar olmak şartıyla şekeri ilâve edin.Bir güzel karıştırıp birbirine yedirin.Sonrada varsa bir sıkma torbasına hamuru koyun.Yoksa bir kaşıkla, içini hafifçe yağlayıp unladığınız tepsiye 1 YTL büyüklüğün- de dizin.Üzerine 2 kaşık pudra şekerini serpin.Ve orta ısıdaki fırında 15 dakika pişirip çıkarın.İyice soğuduktan sonra servis yapın. 
 AFİYET OLSUN…




Hiç yorum yok: