8 Aralık 2016 Perşembe

Kuru Meyveli Yulaflı Şekersiz Kurabiye



Malzemeler:
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
  • yarım su bardağı kuru yaban mersini
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3-4 yemek kaşığı su



Yapılışı:
  1. Hindistan cevizi rendesi, tam buğday unu ve yulafı derin bir kase içinde karıştırın.
  2. Karbonat, kuru yaban mersini ve ceviz kırıklarını ekleyerek tekrar karıştırın.
  3. Zeytinyağı, bal ve suyu ekleyerek hamuru sıktığınızda dağılmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  4. Hamuru ister elinizle ister dondurma kaşığıyla porsiyonlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  5. 180 derece önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok: