Malzemeler:
- 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
- yarım su bardağı ceviz kırığı
- yarım su bardağı kuru yaban mersini
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı tam buğday unu
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 yemek kaşığı bal
- 3-4 yemek kaşığı su
Yapılışı:
- Hindistan cevizi rendesi, tam buğday unu ve yulafı derin bir kase içinde karıştırın.
- Karbonat, kuru yaban mersini ve ceviz kırıklarını ekleyerek tekrar karıştırın.
- Zeytinyağı, bal ve suyu ekleyerek hamuru sıktığınızda dağılmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğurun.
- Hamuru ister elinizle ister dondurma kaşığıyla porsiyonlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
- 180 derece önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kurabiyeler kızarıncaya kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder