Malzemeler
- 3 – 4 adet ince doğranmış pırasa
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
3 – 4 adet ince doğranmış pırasa ve 1 adet rendelenmiş havuç, 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağ eklenen tavada orta ateşte kavrulur. Kavrulan sebzeler, tavadan alınarak soğumaya bırakılır.
Uygun bir kapta, 2 adet yumurta çırpılır. Ardından, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1,5 su bardağı mısır unu ve 2 çay kaşığı tuz ilave edilerek çırpmaya devam edilir. İyice çırpılan karışıma, daha önceden kavrulan havuç ve pırasa da eklenerek karıştırılır.
Hazırlanan hamur, yağlanmış küçük borcama aktarılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırından alındıktan sonra ilk sıcağı geçen börek, dilimlenerek ikrama hazır getirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder