26 Aralık 2016 Pazartesi

KÜT BÖREĞİ



MALZEMELER;
200 gram margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
4,5 su bardağı un
Küt Böreğinin Yapılışı 
Bir kaba un alınır ve ortasına bütün malzemeler karışıtırılarak koyulur hamur yoğurulur. Hamurdan bir tek parça yufka gibi açmak için alınır. Sonra hamurdan 20 eşit bezeye yapılır. Ara kısımlara yumuşak yağ sürülür üstüste konulur.Bir sefrede 20 bezede açılır. Bir tepsi büyüklüğünde açılır ve yağdan sürülüp rulo yapılır. Ruloda 3 parçaya ayrlır buzdolabında bekletirilir.(1 saat) Hamurlara bastırılıp yassı şekli verilir. Tekrar tepsi büyüklüğünde açılır. Üstüne margarin sürün ve pudra şekeri dökün. İki hamurada aynısı yapılıp ayrılan yufka hamur en üste kapak gibi serilir. 180 derecede kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun….

Hiç yorum yok: