MALZEMELER;
- 6 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme çay kaşığı tuz
ŞERBETİ ;- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 1 dilim limon
YAPILIŞI;
- Önce lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup,İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
- Şurup biraz koyu olacak
- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
- Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
- Üstünü kapatıp 1 saat kadar bekletin.
- Tencereye yağı koyup kızdırın
- Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.
- Hafifçe sıkın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla, yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken seri olmalısınız.
- Lokmaları sık sık karıştırarak kızartın.
- Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin
- Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yiyin
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder