15 Aralık 2016 Perşembe

LOKMA TATLISI TARİFİ




MALZEMELER;
    • 6 su bardağı un
    • 4 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı kuru maya
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 silme çay kaşığı tuz 
    ŞERBETİ ;
    • 3 su bardağı şeker
    • 2.5 su bardağı su
    • 1 dilim limon
YAPILIŞI;
  • Önce lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup,İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Şurup biraz koyu olacak 
  • Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
  • Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
  • Üstünü kapatıp 1 saat kadar bekletin.
  • Tencereye yağı koyup kızdırın
  • Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.
  • Hafifçe sıkın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla, yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken seri olmalısınız.
  • Lokmaları  sık sık karıştırarak kızartın.
  • Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin
  • Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yiyin
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: