15 Aralık 2016 Perşembe

KOL BÖREĞİ TARİFİ



 Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (1 Tanesinin sarısı ayırın)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un,tuz
Arasına sürmek için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
  • 100 gr.beyaz peynir
  • yarım demet maydanoz
YAPILIŞI;
  • Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurun. Yumuşak bir hamur olacak.
  • 10 dakika da dinlendirin.
  • İstediğiniz büyüklükte bezeler alın.Açabildiğiniz büyüklükte açın.İçine 3-4 kaşık tereyağı ve sıvıyağ karışımından sürün.
  • İçine peynirli harcı serpiştirin.
  • Bir ucundan başlayıp,rulo şeklinde sarın.
  • Elinizle ruloyu büyütebileceğiniz kadar uzatarak büyütün.
  • Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye ortadan başlayarak dolayın.Tepside boşluk kaldıysa kenarlara doğru elinizle bastırarak yayın.
  • Üzerine yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sıvıyağı karıştırıp sürün.
  • 20 dakika tepside  mayalandırın
  •  200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin
  • AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: