Makarna böreği sevilen ve lezzetli bir yemektir. Yemek menülerinin ve günlerin olmazsa olmazıdır.
Malzemeler:
- 1 paket kelebek makarna
- 2 su bardağı süt
- 4 yumurta
- 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
- 3 yufka
- 300 gr. yağlı beyaz peynir
- 250 gr kaşar peynir
- 1 bağ maydanoz
Hazırlanması:
- 1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşladıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvı yağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur.
- Haşlanmış makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamını da 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur.
- Son 3. yufkayı da tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerek 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder