Malzemeler
2 Adet yumurta
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı ayçiçek yağı
1 Su bardağı yoğurt
3 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Çorba kaşığı tarçın
2 Su bardağı rendelenmiş havuç
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Sos İçin :
Sos İçin :
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım çorba kaşığı toz şeker
Üzeri ve ara kat için için
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı süt
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak oda sıcaklığındaki 2 adet yumurtayı ve 2 su bardağı şekeri çırpın.
Şeker eridikten sonra ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edin.
Çırpmaya devam ederek unu, vanilyayı ve tarçını ilave edin.
Malzemeleri iyice birbirine yedirin.
İçine rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
Kek kalıbını yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı boşaltın.
Düşük dereceli fırında en az 1 saat pişirin.Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün.
Ön hazırlık olarak oda sıcaklığındaki 2 adet yumurtayı ve 2 su bardağı şekeri çırpın.
Şeker eridikten sonra ayçiçek yağı ve yoğurdu ilave edin.
Çırpmaya devam ederek unu, vanilyayı ve tarçını ilave edin.
Malzemeleri iyice birbirine yedirin.
İçine rendelenmiş havucu ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırın.
Kek kalıbını yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı boşaltın.
Düşük dereceli fırında en az 1 saat pişirin.Soğuduktan sonra keki enine üçe bölün.
Sosu hazırlamak için sos malzemelerini blendırda karıştırın ve koyulaşana dek pişirin.
Koyulaşınca ateşten indirip sosu soğumaya bırakın.Kekini şekerli sütle hafif ıslatın.Soğuyan sosu kekin katlarının
üzerine gezdirin.
Koyulaşınca ateşten indirip sosu soğumaya bırakın.Kekini şekerli sütle hafif ıslatın.Soğuyan sosu kekin katlarının
üzerine gezdirin.
Çırpılmış Krem şantiyi sıkma torbasına alıp üst süslemeleri yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder