24 Aralık 2016 Cumartesi

Limonlu Çıtır Kurabiye




MALZEMELER;
  • yarım su bardağı kadar tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış olsun
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı kadar şeker kullanıyoruz
  • 1 yemek kaşığı kadar taze sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar limon kabuğunun rendesi
  • yarım tatlı kaşığı kadar vanilya
  • bir çay kaşığı kadar deniz tuzu, yoksa normal tuz
  • yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu
  • yarım çay kaşığından biraz daha az  karbonat
  • 1.5 su bardağı kadar un kullanıyoruz
  • yarım su bardağı kadar da elenmiş pudra şekeri kullanacağız


Limonlu kurabiye yapımı için büyük bir karıştırma kabına tereyağı ve şekeri ekleyelim. Mikserde krema kıvamına gelinceye dek çırpalım güzelce.
Sonrasında içine yumurtayı kıralım, limon suyunu, limon kabuğunu ve vanilyamızı ekleyelim. Yine mikserle güzelce çırpalım karışımımızı. Gerekirse kabın kenarlarındaki karışımı da kazıyıp, çok kısa süre daha çırpın.
Peşinden, bu ıslak karışıma, kuru malzemeleri, yani un, kabartma tozu, tuz, karbonatı yavaşça ekleyelim. Sonra mikserin düşük deviri ile karıştıralım. İsterseniz spatula ile de karıştırabilirsiniz. Kabın kenarlarını da kazıyıp, en son noktada bir kez daha karıştırın, homojen bir kurabiye hamuru elde edin. 
Yayvan bir kaba pudra şekerini eleyelim. Sonrasında hazırladığımız limonlu kurabiye tarifi hamurundan parçalar koparalım ceviz büyüklüğünde olsun, elimizle yuvarlayalım. Elimizle yuvarladığımız kurabiye hamurunu pudra şekerine bulayalım. Yağlı kağıda ikişer santim arayla dizelim.
Önceden ısıtılmış fırında 175 derece de yaklaşık 9-10 dk. kadar kurabiyelerimizi pişiriyoruz, üstünü yakmıyoruz. 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: