27 Aralık 2016 Salı

Midye Tatlısı Tarifi


HAMURU İÇİN;
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç Malzemesi:
Ceviz veya Fındık ( İri Çekilmiş )
Üzeri İçin:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
Bir kaç damla limonun suyu
4 su bardağı su
3.5 su bardağı şeker
Midye tatlısı yapılışı:
Öncelikle şerbetimiz için şekerimizi ve suyumuzu bir tencerede kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 15 dakika kadar kaynatıp sonrasında limon ekleyip 5 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Hamurumuz için bir kapa sütümüzü, yumurtamızı, suyumuzu, elma sirkeyi ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Aynı zamanda malzemelerimizin üzerine unumuzu ve kabartma tozumuzu da yavaşça ekliyoruz. Burada önemli olan hamurumuzun kulak memesi kıvamında olmasıdır.

Hamuru 8 eşit bezeye ayırıyoruz. Her bir bezeyi tek tek, bol nişasta ile servis tabağı ölçülerinde açıyoruz. Her bezenin üstüne bolca nişasta serpiyoruz ve her bezeyi üst üste koyuyoruz. Bezelerin hepsini olabildiğince ince açıyoruz. Sıkı bir şekilde rulo halinde sarıyoruz. Ruloyu 1 parmak genişliğinde kesiyoruz. Kesilen parçaları yan yatırıp merdane ile 1 su bardağı ağzı boyutunda açıyoruz.
Ortasına ceviz veya fındık koyarak, poğaça şeklinde ikiye katlayıp, tepsiye koyuyoruz. Ağzının açılmaması için güzelce kapatmamız gerekiyor.
Bir tava içerisinde tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekleyip ocağımıza alıyoruz. Tereyağımız eriyince midye tatlının üzerine gezdiriyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecedeki fırınımıza atıyoruz tatlılarımız ve üzerileri kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından çıkarıp 5 dakika sonra soğuk şerbetini üzerilerine döküyoruz. 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: