27 Aralık 2016 Salı

Üç Renkli Kurabiye


Malzemeleri:
Un,
Yarım paket yumuşamış margarin,
1 yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı buğday veya mısır nişastası,
1  paket kabartma tozu 
1 vanilya,
İki ayrı hamur için:
1 tatlı kaşığı,
1 yemek kaşığı kakao.
 Yapılışı:
Öncelikle hamur malzemelerimizi bir araya getirerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Elde ettiğimiz hamurumuzun bir kısmını 3 ayrı parçaya ayırıyoruz. Fazla olarak ayırdığımız sade hamurumuzu ağzı kapalı bir kabın içerisinde kenarda biraz bekletiyoruz. Diğer parçalardan birisine bir tatlı kaşığı kadar kakao diğer hamur parçasına ise bir yemek kaşığı kakao ekliyoruz. Elde ettiğimiz bu hamurları ayrı ayrı yoğuruyoruz. Kakaolu hamurlar sertleştiği için yoğururken bir ya da iki yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Koyu renkli hamurumuzu merdane yardımı ile ince olmayacak bir şekilde açıyoruz ve açık renkli hamurumuzu da açtığımız hamurun boyuna oranla rulo şeklinde yapıyoruz.
Elde ettiğimiz rulomuzu koyu renkli hamurumuzun içerisine koyup sarıyoruz. Sonra bir parmak kalınlığında dilimliyoruz ve her bir dilimi de iki ayrı parçaya ayırıyoruz. Sade hamurumuzu yarım santim kalınlığında açıyoruz ve dilimlediğiniz kakaolu parçalarımızı sade hamurumuzun üstüne yerleştiriyoruz ve hafifçe bastırıyoruz. Daha düzgün bir şekil olması için merdane ile hafifçe üzerinden geçiyoruz. Çay bardağıyla dilimliyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyuyoruz. 170 dereceye ayarladığımız fırında pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: