Malzemeler:
Dışı için:
1 kg patates
400 gr esmer bulgur (köftelik)
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
½ çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
İç harcı için:
750 gr koyun kıyması (az yağlı)
500 gr kuru soğan (ince doğranmış)
½ paket margarin (125 gr)
½ çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı ceviz içi (dövülmüş)
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Kızartmak için;
Kızartma Yağı
YAPILIŞI;
Tavaya yağı koyun,ince,ince doğradığınız soğanları ilave edin.Pembeleşince kıymayı ekleyin,ardından diğer malzemelerini de ekleyin.Hazırladığınız iç harcını soğuması için serin bir yere koyun. Diğer taraftan, patatesleri soyup haşlayın. Elinizi yakmayacak ısıya gelince onları ezin,bulguru sıcakken ilave edin yoğurun. Bulgur ve patatesi iyice karışınca diğer malzemelerini de ekleyin. Yoğurduğunuz harçtan elinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alın,ortasını açın kıymayı ilave edin. Şekil vererek tepsiye dizin. Daha sonra kızgın yağda çevirerek kızartın. Peçete üzerine çıkarın ki fazla yağını alsın. İster sıcak, ister soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder