20 Aralık 2016 Salı

BURMA POĞAÇA TARİFİ




Malzemeler:
  • 4 su bardağı un (450 gr)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 adet büyük boy yumurta (beyazı hamurun içine sarısı poğaçaların üzerine)
  • 50 gr oda sıcaklığında margarin 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya (10 gr)
Yapılışı:
  1. Unu derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ilave edin.
  2. Yumurtanın beyazı, süt, margarin ve zeytinyağını ekleyerek hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun.
  3. Toparlanan hamuru tezgaha alın 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
  4. Yoğurduğunuz hamuru kaba geri alın ve üzerini örterek 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak beze haline getirin.
  6. Bezeyi mutfak tezgahında açın keskin bir bıçak yardımıyla hamuru 1-2 santim kalınlığında dilimleyin.
  7. Dilimlediğiniz hamuru fotoğraftaki gibi çaprazlamasına rulo yapın ve burarak fırın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
  8. Tüm poğaçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra biraz su ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
  9. Çörek otu serptikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
       
         AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: