Malzemeler:
- 4 su bardağı un (450 gr)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 adet büyük boy yumurta (beyazı hamurun içine sarısı poğaçaların üzerine)
- 50 gr oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (50 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya (10 gr)
Yapılışı:
- Unu derin bir yoğurma kabına alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ilave edin.
- Yumurtanın beyazı, süt, margarin ve zeytinyağını ekleyerek hamuru toparlanıncaya kadar yoğurun.
- Toparlanan hamuru tezgaha alın 5 dakika kadar yoğurmaya devam edin.
- Yoğurduğunuz hamuru kaba geri alın ve üzerini örterek 30 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
- Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya bölün ve yuvarlayarak beze haline getirin.
- Bezeyi mutfak tezgahında açın keskin bir bıçak yardımıyla hamuru 1-2 santim kalınlığında dilimleyin.
- Dilimlediğiniz hamuru fotoğraftaki gibi çaprazlamasına rulo yapın ve burarak fırın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
- Tüm poğaçalara aynı işlemi uyguladıktan sonra biraz su ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
- Çörek otu serptikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder