Patlıcan reçeli tarifi
Malzemeler:
- 300 gram soyulmuş minik patlıcan
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 adet tarçın çubuğu
- 15 adet karanfil
- Yarım limonun suyu
- Patlıcanlar sapları kalacak şekilde soyulur.
- Acı suyunun çıkması için, üzerine ağırlık yapacak tabak gibi bir şey konularak suyun içinde bir gece bekletilir.
- Acı suyu döküldükten sonra 1 çay kaşığı limon tuzu eklenmiş kaynayan suya atılıp, kısık ateşte 15 dakika kadar haşlanır.
- Sudan çıkarılan patlıcanlar elimizle sıkılıp, fazla suyu alınır.
- Başka bir tencerede su ve şeker kaynatılır.
- Patlıcanlar eklenerek reçel kıvamını alana kadar kaynatılır.
- Koyulaşan şerbete limon suyu da eklenip, bir iki taşım sonra ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder