Krokan tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı susam
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bir kaç damla limon suyu
- Yaklaşık aynı boyutta iki yağlı kağıt
Yapılışı:
- Susamlar yağsız tavada rengi değişene kadar kavrulur.
- Kısık ateş üzerinde başka bir tavada toz şeker arada karıştırılarak eritilir.
- Bir parça tereyağı ve bir kaç damla limon suyu eklenir.
- Şeker iyice eridikten sonra kavrulmuş susamla hızlıca karıştırılır.
- Tezgahın üzerine yayılmış yağlı kağıdın üzerine dökülür.
- Kaşığın tersiyle düzleştirilip, ikinci yağlı kağıt üzerine yayılarak merdane ile üzerinden geçilir.
- Soğumadan keskin bıçakla istenilen büyüklükte parçalara bölünür
- Kapalı bir kavanozda bir ay kadar saklanabilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder